ظهور مفهوم شهروندی را میتوان مصادف با پیدایش نخستین حکومتها دانست. حکومتها اعتبار و قدرت خود را از شهروندان میگیرند و در مقابل نسبت به شهروندان دارای وظایف و مسئولیتهایی هستند. شهروند نیز تکالیف متقابل در ارتباط با دولت دارد. امام خمینی، بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با حقوق شهروندان دارای دیدگاههای بنیادین است. رویکرد نظری ایشان بر مبنای حقوق امت استوار شده است. نگارندگان بر پایه این بینش سه حق محوری مطرح در حوزة حقوق شهروندی (آزادی، عدالت و امنیت) و حقوق مشتق از آنها را با تکیه بر اندیشههای امام مورد بررسی و کاوش قرار میدهند.
بهرامیان, نسرین, & قیوم زاده, محمود. (1401). بررسی حقوق شهروندی در اسلام از دیدگاه امام خمینی(ره). علمی تخصصی فقهی و حقوقی عرشیان فارس, 1(3), 1-28.
MLA
نسرین بهرامیان; محمود قیوم زاده. "بررسی حقوق شهروندی در اسلام از دیدگاه امام خمینی(ره)". علمی تخصصی فقهی و حقوقی عرشیان فارس, 1, 3, 1401, 1-28.
HARVARD
بهرامیان, نسرین, قیوم زاده, محمود. (1401). 'بررسی حقوق شهروندی در اسلام از دیدگاه امام خمینی(ره)', علمی تخصصی فقهی و حقوقی عرشیان فارس, 1(3), pp. 1-28.
VANCOUVER
بهرامیان, نسرین, قیوم زاده, محمود. بررسی حقوق شهروندی در اسلام از دیدگاه امام خمینی(ره). علمی تخصصی فقهی و حقوقی عرشیان فارس, 1401; 1(3): 1-28.